Betöltés/frissítés folyamatban. Kérlek légy türelememmel!
 
Uktena
egyik legfrissebb kép
Black Templar Chaplain
egyik legfrissebb kép
Black Saint
egyik legfrissebb kép
Cyberpunks
egyik legfrissebb kép
"...Az ember csak egyetlen józan mentséget hozhat fel arra, hogy uralkodik; mégpedig azt, hogy ezáltal megakadályozza, hogy nála gyengébb képességű emberek uralkodjanak felette."
- Graves -

Werewolf: The Apocalypse példajáték

kezdőkép FőKategória Szerepjátékos - WoD Feltöltő
avatár
Malachy
Készítő
avatár
Malachy
AlKategória Werewolf
Kapcsolódó link -
Letöltések/nézettség 3
Letöltési/nézettségi szint
Feltöltés dátuma 2010.10.01.
Legutóbbi letöltés/megtekintés 2010.10.02.
Legutóbb szerkesztette Edorn ikon

Szereplők:

Máté – mesélő

Emese – Vevila Varázsról - Éneklő, Fianna Galliard és alfa, aki távol a hazájától, egy idegen vidék furcsaságait és szokásait próbálja elsajátítani, megszokni.

Arnold – Fenris-Kegyeltje Dane, metisz Get of Fenris, egy ahroun, ki visszatérő látomásaiban látja saját törzse szerepét, s készül feladatára.

Csabi – Kő – Szörny, egy Silent Strider Ragabash, aki kairói múltja elől menekül.

Kata – Vörös Árnyék, a fiatal Red Talon, próbálja betölteni szerepét Philodoxként a garouk között.

(Ricsi játssza a falka sámánját Bölcs-Vagy-ot, aki titokzatos módon eltűnt a legutóbbi gyűlésen. A valóságban Ricsi csak elutazott egy hétre, de Máté nem látja akadályát, hogy egy zaftos kis melléksztorit fabrikáljon játékostársa távollétét felhasználva. Mint a horda legfiatalabb tagjai, Emese falkájának feladata előkeríteni elveszett társukat, hiszen a Vének rendkívül szigorúan veszik egy falkatárs elvesztését, így is komoly Wisdom csökkenéssel kell majd számolniuk.)


Megtelő Hold kelt ma este, lustán gömbölyödve a fák fölött. Vevila még soha sem érezte ennyire nem ideillőnek agát. Az otthon több ezer mérföldnyire tőle, s alig egy hónappal azután, hogy alfa lett, elveszít egy falkatársat. Lupuszként ügetve ér a falka szokásos találkozópontjára, ahol Dane-t találja, Krinosz formában, türelmetlenül várakozva.

"Megőrültél Dane? Harci alakban várakozol, csak úgy?" Vevila tudta, hogy a Get-nél kár a gőzért, de túlságosan frusztráló érzést vált ki ez a forma. Dane morrant egyet viszonzásul, és a vállára helyezi hatalmas pörölyét.

"Persze, hogy őrült. De ezt tudtuk, hisz Ahorun." Kő – Szörny tűnik elő egy bokorból. Vevila belül elmosolyodik... mint az egyetlen homid rajta kívül, a Ragabash társaságát bírja a legjobban. Azonban mindketten megtanulták, hogy farkasalakban érdemes járni az erdőt, egyrészt Bagoly, a Caern totem iránti tiszteletből, másrészt mert így praktikusabb. "Ő őrült, én mókás, Árny zavarodott, te örökmozgó és Bölcs-Vagy pedig..."

"Elveszett." Morogja a Red Talon, miközben a bundáját rázza, követve Kő-Szörnyet a tisztásra.


Máté most hagyja, játékosai hadd vitassák meg, mi lesz a következő lépésük. Próbálnak visszaemlékezni az előző gyűlésre, hogy vajon merre látták utoljára a sámánt. Végül arra jutnak, hogy kapcsolatba lépnek falkájuk totemjével, Mosómedvével, hát ha fortélyossága révén útbaigazítja őket. Emese emlékezteti Mátét, hogy a megtelő Hold felkeltével Vevila feltöltheti a rage tartalékát maximumra. Máté bólint, Emese pedig lelkesen felírja a pontokat.


A probléma az, gondolja Vevila, hogy nem tudom miként kell a szellemeket hívni. Ez az átkozott sámánok dolga lenne! Hacsak... Elvigyorodik, amennyire a farkas pofa engedi. Összpontosít, majd elméjével a pajkos szellem gondolataiért nyúl, kinek a falkájukat is szentelték.


Emese Máté engedélyét kéri, hogy használhatja-a Mindspeak adományt a falka totemjének eléréséhez. Máté beleegyezik; ez Vevilának 1 Akaraterőpontba kerül.


"Igen?" szól a vékonyka hang Vevila fejében.

"Jó estét, Mosómedve barátunk! A sámánunk eltűnt, láttad őt valahol?"

"Atyaég, hát ti aztán figyelmetlenek vagyok, hi-hi! Hol láttátok őt utoljára? Ugye a takarója alatt már kerestétek, hi-hi?"


Máté kissé félrevonja Emesét, amíg Mosómedvével társalog. Látja, hogy Arnold egyre türelmetlenebb, ezért megkéri, hogy írjon fel a karakterének egy rage-pontot.


Tőle szokatlan módon, Vevila kacagva tér vissza. "Mi olyan vicces, alfa?" dörgi Dane, de a lány már nem rá figyel. "Utoljára a gyűlésen láttuk őt. Akkor épp észak felé tartott, de Vérhozó azt mondta, látta őt a tónál, nem sokkal ez után."

"Ezt Vérhozó mondta?" kérdezi Mosómedve, túljátszott aggodalommal a hangjában.

"Így van, miért?" Dane, aki eddig idegesen mozgolódott, most kifordul magából. "MOST MI A FENE TÖRTÉNIK? HOL A SÁMÁNUNK?" Vevila zavartan tekint fel; megszűnt a kapcsolata a szellemmel.


Arnold úgy dönt Dane eleget várt már. Ám a kirohanása megszakíthatja a kapcsolatot a szellemmel, ezért Máté dobat egy Wits+Alertness-t (6 kocka), hogy Emese összeköttetésben tud e maradni. A mesélő 6-os célszámot határoz meg, mire Emese dob 2,3,3,4,8, és 1-et. A kapcsolat megszakadt a sikertelenség végett.


"Már megint az átkozott vérmérsékleted, Dane! Már majdnem megtudtam, hogy merre van!" Dühöng Vevila, vicsorogva a Get-re, aki viszonzásul elengedi pörölyét és kimutatja a foga fehérjét. Kő-Szörny hátrébb húzódik, látva a mindjárt kirobbanó viadalt.

"Ne most!" Vakkantja Vörös Árny. Csak két szót mondott, ám mindenki tudja, miért. A Litánia megtiltja a vezér kihívását veszélyhelyzetben. Dane fújtat egyet, majd felkapja masszív pörölyét. Vevila pedig a falka felé fordul.

"Azt hiszem, tudom hol kezdjük a keresést. Mosómedve meglepettnek tűnt, mikor meghallotta, hogy Vérhozó látta Bölcset, úgy hogy hozzá megyünk."

"Vérhozó, ő az a nagy, szőrös Red Talon Ahroun, nem?" mondja Kő-Szörny, miközben hempergőzik.

"Mutass tiszteletet!" morogja Vörös Árny.

"Elnézést, " javítja ki magát az újholdas, "Red Talon Adren."


A játékosok első ízben egy feszült helyzetbe kerülnek, ám Kata dorgálása megteszi hatását, és már mindenki a közös ügynek szenteli figyelmét: Fel kell kutatniuk Vérhozót. A Red Talont megtalálni azonban közel sem könnyű feladat, mivel folyton a környező erdőkben járőrözik a falkájával, emberi pusztítás után kutatva. Máté megkéri Katát, hogy dobjon egy Intelligence+Alertness-t, hogy felidézhesse, mit mondott legutóbb Vérhozó, merre fognak portyázni. Kata négy sikert dob, ami pontos irányzékot eredményez. Vörös Árnyék hirtelen megugrik, s az egész falka követi az erdőbe.


Vörös Árny, nyomában a falkával, gyorsan halad céljuk felé. Vevila közel jár Philodoxa nyomában, s közben Dane-en jár az esze. "Ó Gaia, szinte már várom, hogy valami csetepatéba kerüljünk, csak hogy kicsit kitombolhassa magát."

Vörös Árny hirtelen megáll, feszesen, s szimatolni kezd. Erős vérszagot hozott a szél, friss vérét. Egy vakkantással engedélyt kér az alfától, hogy felderíthesse a terepet. Miután megkapta, a bokrok közé szökken és eltűnik.

A tisztáson elképesztő mészárlás ment végbe. Az egészet nagyjából 3 ember maradványai borítják. A füstölgő tábortűz maradványai az embereket gyengeségét juttatják Vörös Árny eszébe, hogy képtelenek elkapni maguknak a zsákmányt, és rendesen megenni azt. Egyáltalán nem kedveli az embereket, de itt valami nem stimmel... Egy adományához folyamodik, majd újra beleszagol a levegőbe. A simabőrűek vére furán fűszeresnek hat, van benne valami borsos zamat; városi népség tehát. De a csonkítás jóval azután ment végbe, hogy meghaltak. Mi értelme eleve halott ellent szétmarcangolni?


Máté vázolja Katának, hogy karaktere mit érez meg könnyedén. Majd Kata bejelenti, hogy szeretné használni a Heightened Senses nevű adományát, mely új információkat fed fel előtte.


Vörös Árnyék élésen ugat, ezzel hívva a többieket. Vevila és Kő-Szörny belépnek a tisztásra, míg Dane, kitartva Krinosz alakja mellett, az erdőben várakozik.

"Már halottak voltak, mikor széttépték őket." Állítja Árny. "És a vérük is furcsa szagú!"

"Ezt itt teljesen kibelezték!" szól Kő-Szörny a tisztás másik végéről. "Hmm, enyém a zuzája, enyém a zuzája!"

"Ne most, Ammon!" kaffantja Vevila. Az emberi név furcsán hangzik a garouk nyelvén. "Éreztek más garoukat?"

Kő-Szörny és Árnyék körbeszaglásszák a tisztást, más garouk nyomait keresve. Vevila a vér fura szagán morfondírozik... erős, ízes, ám mégis valamiért taszító. Megnyalja az egyik véres cafatot, hát ha érezheti, amiről Árny beszélt. De ahogy a mondás tartja, vigyázz, mit kívánsz...


Csabi és Kata karakterei elkezdenek szaglászni, garouk nyomát keresve. Máté Perception+Primal-Urge dobást kér tőlük, 10-es célszámmal (az itt járt farkasemberek természetfeletti praktikákkal elfedték nyomaikat). De mivel mindketten lupus formában vannak, a célszám leesik 8-ra, s ne feledjük, hogy Katának még mindig aktív az adománya, így neki a célszám csak 7, és Primal-Urge-re is kap plussz egy kockát. Sikert azonban mégsem ő ér el, hanem Csabi karaktere, ám igaz, csak egyet. Ez az egy arra elég, hogy Máté bőkezűen elárulja, volt itt garou. Ám hogy mikor, és kik, az rejtély marad.

Közben Vevila butamód megízleli a furcsa szagú vért. Természetesen Emesének fogalma sincs, hogy a vér mérgezett, de aggódva konstatálja, hogy Máté, kaján vigyorral Stamina dobást kér, 8-as célszámra. Persze Emesét sem ejtették a fejére, azonnal bejelenti, hogy használja a Resist Toxin adományát. 1 sikert ér el mindennel együtt. Máté prezentálja a hatást játékosainak.


Vevila köhögve, fulladozva hátrál a testrésztől. A többiek aggódva figyelnek fel rá, ahogy vért öklendezik, majd hosszú nyelve beteg lila színt ölt. Ám az adomány hamar megteszi hatását, és Vevila szinte kiköpi a szót: "Mérgezett!"

"Megvan a megoldás!" mondja Kő-Szörny, "Valaki megmérgezte ezeket a szerencsétleneket, és a Talonok már csak a holtesteket találták itt, ezért arra jutottak, hogy ’Picsába, elkéstünk... nah nem baj, akkor daráljuk le őket!’"

"Miért tennének ilyet?" morogja Vörös Árny.

"Hahó, ez egy vicc..." válaszolja bigottan Kő-Szörny. "Amúgy meg legalább egy garou volt itt, de nem tudnám megmondani mikor. Halvány a szag."

"Én addig ellenőrzöm az Umbrát!" üvölti Dane a bokrok közül, s egy szempillantás alatt eltűnik, mielőtt Vevilának esélye lenne megállítani.


Végképp beleunva a folytonos várakozásba, Arnold eldönti, hogy karaktere átlép csekkolni az umbrát. A kiontott vér felülete visszaveri az erős Holdfényt, ezt használja segítségnek. Arnold Gnózis számú kockával dob az átlépésre, melynek célszáma Máté szerint 6, mivel a Féreg mérgei embereket is öltek itt, s emiatt a Mezsgye vastagabb. Ez a célszám egyel csökken, a tükröződő felület használata miatt. Arnold 3 sikert dob, ami azonnal átlépést jelent a Mezsgyén.


Ha a fizikai világban véresnek mondanánk a jelenetet, úgy az Umbrában gyomorforgatóan gusztustalan, még egy Get Ahrounnak is. A tisztás egészét vér és belsőségek borították, mindenhol. Egyedül egy testet nem marcangoltak szét darabokra. A férfi teste a hely közepén feküdt, a belei kirángatva, arca eltorzult a belédermesztett halálsikolytól. "Nem méltó halál ez..." morogja Dane. A férfit bámulja. Valami ismerős benne, bár nem ebből az életből... nem az övéből. Gondterhelten fújja ki a levegőt. Ősei biztosan tudnának segíteni neki, ám nem akar ismét kínzó vízióktól gyötrődni, a Düh Háborújának véres leszámolásaitól. Végül úgy dönt, gondolatban visszatér ősei székéhez, útmutatásért.


Arnold használja Dane Acestors hátterét, hát ha megtudhat valamit elei révén, erről a mészárlásról. Máté rábólint a döntésre, s megkéri Arnoldot, hogy 8-as célszámra dobjon, annyi kockával, amennyi az Ancestrs hátterén van (3 kocka). Két sikert ér el; ez elég, hogy felismerje, mi is történik, állítja Máté.


Úgy kezdődik, ahogy annak előtte mindig... egy hideg fuvallat, és egy suttogásszerű hang a fejében. "Mit akarsz tudni, kölyök?" Dane felismeri a hangot: Jégvihart-Üvöltő, a hatalmas Get Sámán az.

"Mi végzett itt ekkora pusztítást, Jégvihar-rhya?"

"Féreglények tették, kölyök. De te nem erre vagy kíváncsi. A kérdés az, hogy..."

"Miért..." fejezi be a mondatod az Ahroun.

"Igen. Láttál már ilyet, noha nem a mostani, fiatal szemeiddel. Emlékezz, kölyök!"

Dane összeráncolja homlokát, ahogy próbálja felidézni ősei emlékképeit. És a vízió megszállja... Egy hatalmas, undocsmány formákba torzult Krinosz garou feltépi egy medve hasát, kiontva a beleit. A Féregfertőzött nem ölte meg ezzel az állatot, ezt jól tudta Dane, s undorral vegyített harag szállta meg. De a látomás nem emiatt érkezett, nem ez volt a fontos, hanem hogy a Spiráltáncos mire használja a testet...

"Jövendölésre." Mondja Dane, s Jégvihart Üvöltő bólint, majd büszke alakját elnyeli az elmúlás. Megmérgezték, majd lemészárolták ezeket az embereket, hogy a jövőt kiolvashassák.

Ám ha a jövendölés sikeres volt, a lényeknek látniuk kellett, hogy jövünk...

A való síkon Dane feltevése, mint egy varázsütésre, beigazolódik. Ahogy a falka többi része a keresést folytatja, Vörös Árny hirtelen felkapja a fejét. Morogni kezd, de épp hogy csak egy pillanatra. A földből hatalmas robajjal kitör két Spiráltáncos; satnya testüket teljes egészében vér borítja, bűzös nyálukat csorgatva méregetik a fiatal falkát. Vevila és Kő-Szörny, épp csak egymásra pillantanak, ahogy Dühüket felhasználva a Krinosz alak tomboló haragjáért nyúlnak. Ám a Táncosok sem restek...Máté engedélyez Katának egy Perception+Alertness dobást, mivel kifinomult érzékeivel megérezheti a Táncosok megjelenését megelőző apró rezgéseket. Egy sikert dobott, úgyhogy Máté felhívja a figyelmét, hogy a föld kissé megremeg alattuk. Kata erre közli, hogy Vörös Árny felmordult, figyelmeztetve a többieket, akik így látják az előtörő Táncosokat.

Máté kezdemény dobást kér játékosaitól. Mivel a falka nem teljes, két tag nincs jelen, s mivel ez egy meglepetésszerű támadás, a mesélő nem engedélyezi a közös kezdeményt. Mindenki összeadja a Dexterity és Wits értékeit, amihez hozzáadja a D10-el dobott számot. Vevila kezdeménye így 16 lesz, Kő-Szörnyé 14, a Táncosoké 12-12, és végül Vörös Árnyéké 10.

Arnold közben úgy dönt, hogy Dane visszatér az Umbrából, mire Máté Gnózist dobat vele. Ezúttal csak 2 sikert ér el, de a mesélő elnéző lesz: a kör végére ér ide, s a következő harci körben utolsóként, de cselekedhet. Máté úgy dönt, hogy ezek a kezdemény-értékek jók lesznek, s ezért kihirdeti, hogy az egész harcra érvényesek.

Elérkeztünk ahhoz a fázishoz, ahol a játékosok kitalálják, mit fognak csinálni karaktereik. Kata, a legkisebb kezdeményt dobó kezdi. Úgy dönt, Krinosz alakba vált, ám Rage költés nélkül. Így az ő akciója alakváltás lesz. A Táncosok mindketten előreugranak. Az egyik Vevilára mozdul, s karmaival támad rá, míg a másik próbál beleharapni Kő-Szörnybe.

Csabi úgy dönt, elkölt egy Rage pontot azonnali alakváltásért Krinoszba, majd pofán karmolja a támadó Spiráltáncost. Kata két rage pontot óhajt felhasználni, szintén azonnali alakváltásért, a másikat pedig egy plusz cselekedetért. Ezt arra használja, hogy kitérjen a Táncos támadása elől, majd visszatámadjon rá karmaival.Vevila ügyesen kikerüli a nagyobb termetű Táncos suhintását, s viszonzásul saját karmait mélyeszti ellenfele oldalába, aki kínjában felüvölt. Eközben Kő-Szörny erős mancsát legyinti a közelgő Táncos állkapcsa felé, ám a Féreglény lebukik, s a csapás jóval fölötte száll el, miközben előrelendül, s belemar a Silent Strider gyomrába. Kő-Szörny pofáját eltorzítja a feltörő fájdalomkiáltás, ahogy vére szétfröccsen szürke bundáján, amiről a nevét is kapta. Ám egy mély morgás mögötte elárulja, hogy úton a segítség.


Kata cselekszik először, és dob Vevilának egy Dexterity+Dodge-ot 6 kockával. Máté közben 5 kockával dob a Táncos támadására. A Táncos célszáma 6 a karmolásra, még Vevilának 7-es célszámot határoz meg, mivel nincs semmilyen jellegű fedezéke, és épp ebben a pillanatban változott egy sokkalta termetesebb alakba. Máté egy sikert dob, még Kata hármat ér el. Sikeresen kitért a támadás elől.

Csabi Dexterity+Brawl-ra dob 6 kockával, 6-os célszámra, ám sikert nem ér el, így mancsa ártalmatlanul suhan el a Táncos feje felett. Közben a Féreglény a torzójába harap, 5 kockával. A dobás eredményei: 5,6,6,7 és 8. Ez 5 db siker, ami azt jelenti, hogy a sebzés kockatartalékhoz hozzájárul még 4 kocka (az első siker utáni összes többi). Máté úgy dönt, a Táncos ereje Krinoszban 6-os, amihez hozzájön a harapás okozta +1 kocka, és még az 5 siker miatt 4 kocka. Ez összesen 11 dobást jelent sebzésre. A mesélő 6 sikert dob sebzésre, míg azért Csabi is meghajít egy 6-os Staminával 2 sikert Sebtűrésre (célszám 6), így csak 4 szintnyi kritikus sebzést szenved el. Ez Wounded-é teszi, mely -2–t ad minden tulajdonságára.

Közben Kata zavartalanul alakulhat Krinosz formába. Stamina+Primal-Urge dobás után (8 kockával, 6-os célszámra), 3 sikerrel könnyedén vált alakot. A következő kört már Krinoszként kezdi.

Végezetül Kata megkapja Vörös Árnyék Rage-ből származó akcióját. Máté Dexterity+Brawls dobást kér, 6-os célszámra. A Táncosnak nincs több kockája cselekedni, úgyhogy nem tud kitérni eme támadás elől. Kata csak egy sikert dob ugyan, de az pont elég, hogy megsebezze ellenfelét. Krinosz alakban 7-es erőértékkel rendelkezik, ami 8 kockát jelent sebzésre (Erő+Karmolás). 5 sikert ér el, míg a Táncos kettőt, sebtűrésnél; jutalma 3 szintnyi kritikus sebzés, mely leviszi Injured-be; de még közel sem harcképtelen.

Dane a kör legvégén érkezik, s a következő körben utolsóként cselekedhet.

Mivel csak kritikus sebzés lett kiosztva, a harc végi Regeneráció (Stamina dobás, célszám 8) ezúttal nem érvényesül.


Vörös Árny Kő-Szörny segítségére siet, épp, mikor Dane megjelenik, s egy eget rengető Get harci kiáltással az alfáját támadó Féreglényre veti magát, pörölyével sújtásra készen.


A kezdemény-t újrakalkulálja a mesélő a sérült garouknak, és a játékosok ismét bejelentik terveiket. Máté megjegyzi, hogy a Spiráltáncosok el akarnak majd menekülni. Elvégre ők csak csali voltak, s az igazi móka az ösvény végén vár...pdf megnyitásához ajánljuk: Adobe Acrobat Reader ikon


Utolsó 25 hozzászólás

#279 Malachy 2011.01.03., 01:57

Köszönöm, hogy felhívtátok rá a figyelmet, máris javítom és elnézést kérek. Kata a saját karaktere, Vörös Árnyék plusz akcióját kapja meg.

#278 Edorn 2010.12.31., 07:46

Ó, megvan: "Csabi úgy dönt, elkölt egy Rage pontot azonnali alakváltásért Krinoszba, majd pofán karmolja a támadó Spiráltáncost. Kata két rage pontot óhajt felhasználni, szintén azonnali alakváltásért, a másikat pedig egy plusz cselekedetért."

Mondjuk ahol meg írja a plusz akciót, ott kicsit furán van: "Végezetül Kata megkapja Vevila Rage-ből származó akcióját." Hogy kerül ide Vevila???

#277 Edorn 2010.12.31., 07:43

Ott egy rage-ből származó plusz akcióról írnak... Amit mondjuk nem értek honnan jön, nem sikerült kibogarásznom most így gyorsan...

#276 penge 2010.12.27., 23:11

Az nem zavar senkit senkit hogy a harci kör leírása elég zavaros? Nem tudom a fordítás vagy az eredeti a hibás, ám az első körben alakváltást kezdő Vörös Árny (alias Kate). A megengedett 1 cselekedete mellet, ami az alakváltás, még támad is. ??? Ha írok egy példajátékot legalább jól írjam le... No ezzel persze a cikk íróját kívánom fikázni (kivétel az az eset ha fordítás hibás), de nem tennék közzé egy hibás példajátékot.


Egyébként BÚÉK

#267 REVAN 2010.10.07., 11:49

nekem tetszik, mondjuk még werewolf-al nem volt szerencsém játszani, meg sajna angol tudásom sem a legjobb, de így már van róla fogalmam

#263 Edorn 2010.10.02., 15:10

Letölthető pdf-eknél elvileg javítva is lettek az ékezetek... De azért még tesztelem...

#262 Edorn 2010.10.02., 14:38

Igen, pár helyen most átmenetileg nem jók az ékezetek... Hamarosan javítom... (fórumban magyarázat is található rá)

#261 robesz66 2010.10.02., 13:21

Másnak is használhatatlan a letölthető pdf?

Úgy értem miután rányomsz a pdf nyomtatása gombra, az ékezetes betűket nem jól jeleníti meg.

#260 kalandvadasz 2010.10.01., 13:00

A játékosok meg a karakterek neveit lefordítjuk, de a törzsnevek, képzettségek, hátterek hivatalos átiratát nem használjuk? Angol helyesírás szerint központottzuk a párbeszédeket... Háááát, mit ne mondjak, kellett volna egy erős szerkesztői kéz... AZ igyekezet mindenesetre dícséretes.

Összes hozzászólás (hamarosan)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál, itt teheted meg: regisztráció
DarkRPG (2004-2008)